Odkazy a knížky

Blog Whole Health Source autora Stephana Guyeneta www
Stephan se zabývá výzkumem obezity, neurobiologie a také publikační činností. Vedle výzkumu ho baví informovat širokou veřejnost o pokrocích ve vědě. Vystudoval biochemii (Bc, University of Virginia) a neurobiologii (PhD, University of Washington). Na jeho knížku Hladový mozek (The Hungry Brain), která má vyjít v roce 2017, se už moc těším.

Institute for Responsible Nutrition www, facebook: @Institute.for.Responsible.Nutrition
IRN chce  ovlivňovat způsob, jakým je jídlo vyráběno, marketováno a distribuováno tak, aby se vyléčily nemoci z jídla a podporovalo lidské zdraví. Organizace je odhodlána a hlásí se k důkladnému vědeckému přístupu a usiluje o svět, kde zlepšování lidského zdraví je důležitější než jakýkoliv prospěch jednotlivce nebo korporace. Zároveň chce ukončit pandemii cukrovky druhého typu u dětí.

Authority Nutrition: An Evidence Based Approach www, facebook: @AuthorityNutrition
Authority Nutrition poskytuje denně články o výživě, hubnutí a zdraví. Všechna tvrzení jsou založena na vědeckých důkazech a psané experty. Jedná se o nestrannou a nezávislou stránku, která tvrdí, že není sponzorovaná průmyslem ani žádnou společností. Články jsou psané jednoduchou angličtinou, aby byly srozumitelné.

stránky Dr. Josepha Mercoly www, facebook: @doctor.health
Dr. Joseph Mercola je velmi uznávaný lékař a prostřednictvím svých stránek, které sponzoruje, se snaží poskytovat čtenářům poslední známé informace z oblasti přírodní medicíny a vyvracet mýty a nepravdy šířené korporacemi a vládou. Používá argumenty podložené vědou a výzkumy, výsledky svojí praxe, nebo výsledky praxe jiných lékařů, se kterými na stránkách zveřejňuje rozhovory.

Literatura

Robert H. Lustig: Cukr - náš zabiják, Skrytá pravda o cukru, obezitě a nemocech

Anotace: Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a zdraví – když budete chtít. Přečtete si šokující informace, nezkreslené tlakem lobby potravinářů, politických ekonomů a vlků z farmaceutického průmyslu. - RNDr. Petr Fořt, CSc. Těmito slovy charakterizoval tuto knihu český přední odborník ve výživě s vědeckou erudicí v klinické biochemii, imunochemii a sportovní fyziologii, autor vědeckých prací. Tato kniha je opravdu mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech. Vyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderního potravinářského průmyslu. Ten záměrným složením stravy působí na metabolické a hormonální procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sytosti a nutí nás k další a další konzumaci, resp. nákupu, svých výrobků. Je to kniha nejjasněji vysvětlující, kde se bere celosvětová epidemie obezity, a ukazující vztahy mezi stravováním a zdravím.


3 komentáře:

  1. Dobrý den,prosím je možné u nás v Čechách objednat produkty od Josepha Mercolyho?Děkuji Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jeho produkty nekupuji. Jenom čtu zajímavé články, kde má vždy odkazy na podkladové materiály.

      Vymazat
  2. To je velmi dobrý nápad: ukončit pandemii cukrovky 2. typu u dětí. Je to však snadné? Cukrovka 2. typu vzniká především kvůli nadbytku cukru ve stravě. Pravděpodobně bychom měli zakázat nekontrolovaný prodej sladkostí v obchodech. Která vláda by k tomu přistoupila?

    OdpovědětVymazat