Odkazy a knížky

Blog Whole Health Source autora Stephana Guyeneta www
Stephan se zabývá výzkumem obezity, neurobiologie a také publikační činností. Vedle výzkumu ho baví informovat širokou veřejnost o pokrocích ve vědě. Vystudoval biochemii (Bc, University of Virginia) a neurobiologii (PhD, University of Washington). Na jeho knížku Hladový mozek (The Hungry Brain), která má vyjít v roce 2017, se už moc těším.

Institute for Responsible Nutrition www, facebook: @Institute.for.Responsible.Nutrition
IRN chce  ovlivňovat způsob, jakým je jídlo vyráběno, marketováno a distribuováno tak, aby se vyléčily nemoci z jídla a podporovalo lidské zdraví. Organizace je odhodlána a hlásí se k důkladnému vědeckému přístupu a usiluje o svět, kde zlepšování lidského zdraví je důležitější než jakýkoliv prospěch jednotlivce nebo korporace. Zároveň chce ukončit pandemii cukrovky druhého typu u dětí.

Authority Nutrition: An Evidence Based Approach www, facebook: @AuthorityNutrition
Authority Nutrition poskytuje denně články o výživě, hubnutí a zdraví. Všechna tvrzení jsou založena na vědeckých důkazech a psané experty. Jedná se o nestrannou a nezávislou stránku, která tvrdí, že není sponzorovaná průmyslem ani žádnou společností. Články jsou psané jednoduchou angličtinou, aby byly srozumitelné.

stránky Dr. Josepha Mercoly www, facebook: @doctor.health
Dr. Joseph Mercola je velmi uznávaný lékař a prostřednictvím svých stránek, které sponzoruje, se snaží poskytovat čtenářům poslední známé informace z oblasti přírodní medicíny a vyvracet mýty a nepravdy šířené korporacemi a vládou. Používá argumenty podložené vědou a výzkumy, výsledky svojí praxe, nebo výsledky praxe jiných lékařů, se kterými na stránkách zveřejňuje rozhovory.

Literatura

Robert H. Lustig: Cukr - náš zabiják, Skrytá pravda o cukru, obezitě a nemocech

Anotace: Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a zdraví – když budete chtít. Přečtete si šokující informace, nezkreslené tlakem lobby potravinářů, politických ekonomů a vlků z farmaceutického průmyslu. - RNDr. Petr Fořt, CSc. Těmito slovy charakterizoval tuto knihu český přední odborník ve výživě s vědeckou erudicí v klinické biochemii, imunochemii a sportovní fyziologii, autor vědeckých prací. Tato kniha je opravdu mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech. Vyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderního potravinářského průmyslu. Ten záměrným složením stravy působí na metabolické a hormonální procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sytosti a nutí nás k další a další konzumaci, resp. nákupu, svých výrobků. Je to kniha nejjasněji vysvětlující, kde se bere celosvětová epidemie obezity, a ukazující vztahy mezi stravováním a zdravím.


2 komentáře:

  1. Dobrý den,prosím je možné u nás v Čechách objednat produkty od Josepha Mercolyho?Děkuji Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jeho produkty nekupuji. Jenom čtu zajímavé články, kde má vždy odkazy na podkladové materiály.

      Vymazat